luni, 2 iulie 2007

Uite...ce sa zic...

Greierele, saracul, a fost pur si simplu hacuit ca personalitate. El era un greier, nu o furnica, si bineinteles isi facea cu constiinciozitate treaba de greier. Ce se intampla in fabula aia ori este un fel de rasism extins la animale, ori o eroare grava de perceptie.

Avem:
O FURNICA lucratoare. In fisa postului zice asa: angajata la Organizatia Nonguvernamentala Musuroiul. Nume post: lucrator la depozit. Activitati pe care se obliga sa le desfasoare in folosul organizatiei: sa indeplineasca obiectivul de aprovizionare cu hrana pentru camara 15. Adica sa aduca zilnic 150 de grame de hrana pe care sa le identifice, obtina si transporte prin mijloace personale. De aceasta munca depusa beneficiaza atat Organizatia cat si Furnica.

UN GREIER verde (ca sa se vada). El este liber profesionist. Colaboreaza cu Filarmonica, mai are cate un contract pe la cate o nunta, in sfarsit, se descurca. Activitatea lui este: cantatul. Desigur, depune munca si atunci cand compune sau repeta. De munca lui beneficiaza cam toata lumea. Inclusiv Furnica, pentru ca munca merge mai bine pe muzica.

Din fabula reiese ca:

Furnica isi indeplineste atributiile cu greu, poate si din cauza fizicului care nu ii prea permite sa desfasoare activitatile prevazute in contract. Este aparent constiincioasa, dar este clar ca jobul ei ii displace puternic si ca se simte puternic atrasa de un job cum este cel al Greierelui. Probabil, la prima ocazie, aparenta de loialitate fata de Musuroiul va crapa si Furnica va urma un curs de reconversie profesionala.
Mai mult, Furnica desfasoara o munca fizica, repetitiva, putin solicitanta intelectual.
Greierele in schimb observam ca vine la serviciu cu zambetul pe buze. Este clar ca si-a ales o cariera potrivita pentru el si ca isi face munca din pasiune si convingere. Duce o viata activa, echilibrata, plina de satisfactii si reusite pe plan profesional. Greierele desfasoara si o munca de creatie, mai complexa decat a Furnicii si cel putin la fel de solicitanta. El ajuta la progresul si dezvoltarea artelor si prin aceasta a nivelului intelectual general. El munceste cu toate astea din greu, pentru ca si Furnica recunoaste "toata vara ai cantat", adica nici macar nu si-a luat concediu!!

Si uite ca pana la urma Greierele este facut de rusine si scuipat si invinetit. Pentru ca de ce isi permite el sa se poarte ca un greier si sa nu se poarte ca o furnica?!??!?!?! Adica ceeeeee, mai exista si altceva decat furnici??!?!?! Pai sa nu se mai intample. Furnica este rasa superioara. Greierele sa fie imediat exterminat! Prin infometare.
Si ca sa nu riscam pe viitor o revenire la situatia asta, Greierele sa fie facut de rusine. Public. Pentru totdeauna.

P.S:
Iar Furniiiicaaaa... he he heeee...... sa intre moca la toate concertele. Si cand se pune acces numai cu bilet.... sa se oftice, sa plece, si sa spuna ca Greierele s-a stricat, e bulangiu si canta numai pentru bani.

Niciun comentariu: