luni, 5 noiembrie 2007

nimic.

mos craciun e un omulet mic, maroniu, de pamant, care traieste intr-o casuta din bete, frunze si cartoane facuta de copii intre doua radacini de nuc. are si curte, delimitata lateral tot de bratele radacinilor. Toata ziua sta in casa lui si face lucruri mici din lut. Atat de mici, ca nu se vad, pentru ca si mos craciun, cum am zis, e foarte mic si slab. cam cat degetul meu mic. si e si pamantiu. normal.
din cand in cand, mos craciun se plictiseste si se uita afara printre betigasele din care sunt facuti peretii casei. in casa tot timpul e rece si bate vantul, dar mos craciun nu simte, pentru ca e un mos de pamant.
obiectele astea foarte mici pe care le face el nu sunt neaparat jucarii. nu iese noaptea cu ele sa le duca la copii. sta acolo la el, intre radacini. Lucrurile se ridica ele si topaie afara din casuta cand se fac prea multe. topaie si se pun pe unde le place lor: pe iarba, pe crengi, pe sub capace de canal. Sunt prea mici ca sa le vada cineva si sa le ia. nici ale lui mos craciun nu sunt, ca nu le vrea. el doar le face. nici nu stie ca le face.
de atata timp de cand tot apar, cred ca s-au strans o gramada. Daca as gasi unul l-as tine ca pe un fel de amuleta, dar nu stiu daca ar fi bun de ceva.

2 comentarii:

Alina spunea...

Acum, ca ai zis ce face mos craciun cand nu-l vede nimeni, sa stii ca incep sa se lege lucrurile. Fiindca gasesc tot felul de chestii mici cand merg pe-afara, pe jos, si nu intelegeam de ce. Ultima oara am gasit un iepure mic, verde, din plastic, cam de-un centimetru. Cred ca era prieten cu pokemonii, cam semanau. Inainte am gasit o guma de sters in forma de creion rosu, noua si ambalata si dupa cateva ore am gasit si creionul rosu de-adevaratelea. Era la un targ de carti, la anticariat, si era mare cat un bat. Si rosu. E, si-nainte am mai gasit intr-un aeroport o broscuta, tot verde, tot mica si din plastic si, si mai inainte, o forma de nisip - o ratusca. Tot verde, tot din plastic. Si intre toate astea, intr-un tufis, la Victoriei, o amenda rupta in bucati pe care o primise o doamna prostituata. Dar cred ca atunci mos craciun era putin stresat.

Livia spunea...

ratusca era singura care pare sa fi venit de la mos craciun:) dar pentru ca ai vazut-o, probabil ca nu era ea. o fi fost de la mos nicolae, asta se poate