vineri, 25 iulie 2008

si uite-asa m-am hotarat sa ma marit


dupa ce am copt vinetele am avut revelatia asta. pe care am mai avut-o odata, cu niste cartofi prajiti. de fapt sunt din acelasi film: vara, bucataria cu geamul deschis, aragazul duduie, aerul e cetos de caldura, plus mirosul de vinete care se coc pe plita. nu in cuptor, ca nu-i acelasi lucru. neaparat pe plita. asa afumi toata casa. e un miros pe care as da orice sa-l am intr-o sticluta undeva si sa-l pot mirosi din cand in cand. Pe bara de la cuptor neaparat atarna niste servete de bucatarie mozolite, facute folomoc in graba. vinetele pe plita sfaraie si fumega, si tot asa fac si cartofii pusi in ulei la prajit. din timp in timp, cand pui o serie noua de cartofi, sfaraie si fumega si mai tare. dupa ce injuri ca unul dintre servete s-a parlit de la flacara scoti capu pe geam si racnesti dupa copiii care se joaca frumos pe campul din spatele blocului "haida la mancare maaaaa!!!"

cam asa arata o casa adevarata. de oameni. acum cu vinetele astea mi se pare ca nimic nu poa sa fie mai frumos de-atat :)

ok, sa zicem ca tot in seria asta mai intra si zacusca.

2 comentarii:

Alina spunea...

si facutul rosiilor bulion cui ramane? :) Cand esti in bucatarie si dai la manivela in mijlocul ligheanelor gigantice pline cu rosii si din cand in cand mai faci pauza sa-ti stergi fruntea de transpiratie si nu-ntelegi de ce fix in ziua aia a trebuit sa fie asa de cald si te uiti peste umar la ligheanele cu rosii cum se uita oraseanul in spate, batut in cap de soare, la randul de pamant pe care a venit sa-l sape el, ca parintii-s deja batrani. Si dupa ce mai dai de doua ori la manivela masinii de tocat, intra kinderul incantat si baga un pahar in oala cu suc proaspat de rosii si tot ce poti sa mai zici atunci e "sa nu bei prea mult, ca te strici la burta" :)

Livia spunea...

facutul de bulion ii ramane lu buni:) si kinderu nu bea suc de rosii din oala, ca nu-i place, da se joaca de-a albina cand cara sticlele in camara. si dup aia haleste cea mai dementiala varianta a supei cu taitei, din care au ramas doar taiteii cu bulion nou si telina si atat.
banuiam io ca esti dintre aia care beau suc de rosii :)