sâmbătă, 15 noiembrie 2008

cum o sa inceapa

pai o sa inceapa cand primul pusti insetat de schimbare si progres ideologic european urban underground chilllll o sa renunte sa-si mai lase semnatura pe statuia lui kogalniceanu.

cand desteptii care au ras ani de zile dupa ce vanghelie a emis nemuritorul "care este" o sa invete sa spuna "cartea pe care am citit-o" in loc "de cartea care-am citit-o" si o sa incerce manualul de gramatica de a IV-a inainte sa treaca la nietzche si cioran.

cand bodegile cool din vama o sa lase nasul in jos si o sa recunoasca tristul adevar: intre ele si zgomotul facut de tarabele unde se vindeau si se ascultau la concurenta casete cu manele si coco jambo in '90 nu-i decat diferenta de sunet, ca bagatul picioarelor in urechile oamenilor din jur e acelasi.

cand gastile de rockeri old school, dezaprobatori si ofticati pe tot ce inseamna "generatia noua" o sa inteleaga ca pittis, probabil, cand canta "nu conteaza cat de lung am parul" se referea la ambele directii si ca pleata pana la calcaie nu te face nici mai destept nici mai om.

cand oamenii care se plang de rigiditatea si conventionalitatea societatii nu o sa se mai uite urat la nenea care sare intr-un picior si asculta nu stiu ce la casti fix in mijlocul trotuarului.

cand bunicii si bunicile care ne-au crescut n-or sa se mai intrebe de unde a rasarit gasca de needucati din statiile RATB. hmm, chiar, de unde oare?! si intrebandu-se asta n-or sa mai aiba timp sa se arunce-varf peste oamenii deja intrati in autobuzele pline.

si mai ales cand nu o sa mai vezi niciunde ziduri, copertine, panouri, banci pe care scrie cu pixul, filozofic-ironic si superior: "romania, o tara curata".

3 comentarii:

cristinica spunea...

:))) si, poate... cand n-o sa se mai planga cei de 25 de ani ca la noi in tara nu se face nimic, ca nu avem cultura, ca e mai bine oriunde altundeva, ca e gunoi pe strada (desi chistocul de tigara e aruncat fix pe langa cosul de gunoi), ca romanul e lenes si vrea numai sa fure. vai, m-am nascut printre negrii voinici care umblau in pielea goala! :P

Livia Gyongyosi spunea...

=)) puteai sa nici nu te semnezi! nu va salut!:)

cristinica spunea...

iar la metrou, pe scara rulanta, se STA PE PARTEA DREAPTA!!! ca uitasem :D