luni, 16 martie 2009

carnetelul de expresii frumoase. sectiunea "doamne fereste."

multumiri calduroase/ un calduros la multi ani - expresie care functioneaza foarte bine in tarile nordice si uneori chiar si in tarile cu clima temperat-continentala. in grecia insa, in timpul verii, cel care foloseste aceste cuvinte risca probabil sa fie scuipat in ochi, legat si batut in piata publica.

salutari sincere - buna ziua, serios!; ti-o spun din suflet: PA!; ma... eu chiar te salut!

sa ai pofta - desi e clar ca omul care mananca ar avea ceva pofta, i se mai baga pe gat si pofta celuilalt. asa, ca sa fie. problema se pune, in mod evident, gresit. normal ar fi sa-i urezi omului "sa-ti treaca foamea", "sa nu te frigi la limba", "sa nu-ti cada pe pantaloni" si chiar "sa nu-ti rupi dintii".

4 comentarii:

vio spunea...

tot sex oral îm fiecare dimineaţă e cea mai mişto urare. ar trebui să îmi fac copirait pe ea. că deja mi s-a furat. ca multe altele, de altfel:)

Alina spunea...

pe mine ma enerveaza aia cu "E practic" sau "E spornic" si care tot de pe vremea comunismului cred ca ne-a ramas drept mostenire. Stii, cand faci vreo maioneza sau nu stiu ce - "Pune, mama, si niste gris, ca iese mai spornic!". Sau "vaaai, dar stii tu razatoarea aia care a aparut acum..e asa de practica!...". De fapt, cel mai rau ma enerveaza cand Spornic sau Practic sunt date ca atribute suplimentare. Adica da, razatoarea e dreptunghiulara si lucitoare de nu s-a mai vazut, dar...unde mai pui ca e SI PRACTICA. AAAAA!!!!

Livia Gyongyosi spunea...

unde-ai vazut tu gris in maioneza?!?!?!?!?!?!?

Alina spunea...

nu in maioneza, in icre, recunosc. Vezi, de-asta stau departe de bucatarie :)
A, si mai e una: "iti recomand calduros". De ce calduros si nu fierbinte? Sau la temperatura camerei?