luni, 6 aprilie 2009

ce stim si ce nu stim despre rata (ratza adica) pana in momentul prezent

stim:
- ca e buna cu gulie, leustean, stevie, cartofi, vin, piper, rozmarin, dafin, ghimbir
- ca nu e buna DELOC (e rau, panica, brrr!) cu cimbru (nu, ma!)
- ca, daca o faci snitel fara sa o prelucrezi in vreun fel, e tare ca tabla.
- ca, daca nu o fierbi/coci suficient si la foc mic si cu o folie de aluminiu deasupra, e tare ca tabla
- ca in unele situatii (daca nu pui cimbru!) iese din ea o ciorba/supa dementiala
- ca ciorba de rata cu stevie poate fi mancata lejer cu lamaie
- ca lasa o gramada de grasime (la nevoie cred ca poti sa faci jumari din rata)
- ca are pielea groasa si pe sub ea mai are si o membrana suplimentara, de consistenta unui celofan. un fel de sorici cu pene si waterproof.

nu stim:
- daca e bine sa impanezi friptura de rata cu slaninuta afumata. nu stim pentru ca uit de fiecare data sa-i pun. cap sec.
- cum se face rata cu portocale. se fierbe portocala cu totu, sau doar se stoarce?
- alte metode de imblanzire a ratei, in afara de nimicire prin extra-fierbere. tinutul in vin o noapte intreaga nu a dat rezultate satisfacatoare in lipsa fierberii.
- cumm se face rata pe varza?
- se poate piftie de rata?
- cum reactioneaza rata in colaborare cu fasolea uscata (am auzit ca sunt oameni care fac asa)
- si altele.

acestea fiind zise, astept sfaturi. nu de pe google, din experienta personala, ca sa evitam reclamatii si neplaceri ulterioare.

Un comentariu:

roxana spunea...

mmmmm

nu iesim si noi maine-poimaine sa admiram ratzele din cismigiu/herastrau/motoare :)?