duminică, 9 august 2009

realitatea tv.

sunt incoerenta, dar nu stiu sa povestesc mai bine. asta e. pacat de reporteri.

era o stire despre o tipa drogata care, cu 3 copii in masina, a condus cu peste 200 la ora, pe autostrada pitesti bucuresti si autostrada spre mare. politistii au reusit s-o prinda abia la intrarea in calarasi.

citeste doamna ce citeste, bataie din cap a oripilare, scoate un umar in afara si hat! cheama un partener de discutie care sa ne lumineze si, nu-i asa, sa aduca un plus de informatie sau o parere competenta. invitata: editorul general al ziarului Gardianul - alta doamna (una.), careia tipa de la stiri i-a cerut sa-i faca un profil psihologic al soferitei. ceea ce doamna editor a facut, cu mult entuziasm si implicare. sa fi avut oare studii de psihologie? n-o sa aflam niciodata, dar, cel mai probabil, nu. "eu cred ca soferita pana la urma nu-i normala la cap" a fost concluzia. sau cam asa ceva. ghilimelele sunt discutabile. discutia a fost un fel de barfeala de duminica, despre "popeasca, draga, ca nu se mai potoleste, uite acu au dat-o si la stiri".

apoi au trecut impreuna la o stire despre doi copii inecati la eforie sud. copiii erau in tabara si erau sub supravegherea unei profesoare. doamnei editor general de la Gardianul (uaaau) i s-a cerut din nou parerea. daca va fi sau nu gasit corpul celui de-al doilea copil - la care doamna ne-a explicat binevoitor ca marea e maaaare, curentii curenteaza, ah, ba nu, curentii aspira, fiiiuuuuu, mai sunt si valuri in mare, ca de-aia e mare si uite asa, parerea ei sincera este ca s-ar putea sa fie gasit corpul, dar la Costinesti.
alta intrebare: ce-ar trebui sa pateasca profesoara cu care erau copiii - sa fie trasa-n teapa, unsa cu catran si plimbata pe-o prajina, sa i se taie un deget, sa i se soarba sangele, sa pfuaaaaiii, "acum e-n stare de soc? pai trebuia sa intre in stare de soc atunci cand a vazut copiii-n apa unde n-aveau voie!". toate chestii relevante.
si discutia se incheie cu tipa de la stiri, alarmata si bataind si mai fioros din cap: "doamna editor de la gardianul, ce credeti, ar trebui desfiintate astfel de tabere? nu cumva ar trebui interzise? putem sa ne mai lasam copiii in tabere?". pornisera ele acolo un mic razboi de reformare a lumii asteia cu fundu'n sus, doamna de la stiri si cu doamna editor - psiholog - antropolog - salvamar - expert juridic.

si ultima stire, ca inca nu am schimbat canalul: "salvamarii care cautau corpul copilului inecat au gasit cadavrul unui delfin, pe care l-au adus la mal". ole! o veste minunata pentru parinti. doamne' ajuta, traiasca jurnalismul realitatea, prima televiziune de stiri din romania.

Niciun comentariu: