joi, 19 noiembrie 2009

21st century schizoidce sa mai zic?

a aparut piftia de supermarket, impreuna cu carnea in untura de supermarket. de-aici incepe haosul, pentru mine. lumea, asa cum o stim, se duce naibii.

pentru ca zilnic acceptam ca numele de lucruri sa denumeasca altceva decat denumeau initial. ceva la ani lumina distanta. de exemplu carnatii de magazin. crenwurstii, na! a vazut cineva vreun strop de hrean in crenvurstii industriali? atunci de ce se cheama asa?

toba a ajuns sa aiba mai multa gelatina decat piftia, ceea ce este incorect, din punct de vedere tehnic. de ce e gelatina in toba? a vazut cineva, acasa, gelatina in toba in halu asta de multa? eu cred ca n-am vazut deloc.

pateul de ficat. care are 10% ficat. ce e asta?! e pate de xantan, de gumilastic, de orice altceva, dar nu de ficat. stiu pentru ca am facut in casa. nu arata asa, nu are acelasi gust cu pastrama de pui, nu are acelasi gust ca pieptul de pui afumat si ca snitelul.

sunca de pui NU ar trebui sa aiba acelasi gust ca si sunca de porc. sau de curcan. sunt substante diferite.

eu cred ca s-a format, in timp, o ramura degenerata a alchimistilor, care au descoperit o pasta pe care o pot transforma, prin magia denumirii, in orice fel de mancare isi doresc. si astfel se explica de ce toate mancarurile astea au acelasi gust.

e misto sa poti sa cumperi chestiile astea cand n-ai timp sa le faci tu. pana la urma, ceva trebe sa mananci. da e un abuz sa le numesti cu numele altor chestii. cum ar fi ca eu sa-l iau ca model pe Carol I si sa incep sa ma semnez asa? cu timpul, probabil si cu concursul unor oameni imbracati in alb, ar deveni odihnitor :D

5 comentarii:

Rhetta Marx spunea...

Babo, da' de ce trebuie să fie hrean în cremvurşti? Eu zic că dimpotrivă! Oricum, ce-i aia "cremvurşt"? Am trăit ani buni în Germania, şi te asigur că nimeni n-a auzit vreodată de cremvurşti. Obiectul se numeşte acolo Wuerstchen. Sau, in functie de continut, Frankfurter, Wiener, etc. Iar hreanului îi zic Meerrettich, şi nu se pune în cremvurşti pentru că nu se potriveşte (bine, asta după gustul meu). Cel mult alături de ei, pe farfurie.
Mamă, ce dură sunt în dimineaţa asta! Hehehehe!

Livia Gyongyosi spunea...

asa are bunica mea. ea m-a-nvatat. io stiu de ce?!

Rhetta Marx spunea...

Hm, o reteta babeasca, asadar. Atunci e ok.

mastic spunea...

Ba cred ca stii ca exista si cele care iti plac tie, se cheama si bio, si le gasesti la noi in patrie mai mult pe la casele oamenilor, ce, tu ai accepta sa vinzi pateul preparat de tine cu pretul de la supermarket?
In alte parti am impresia ca pretul este triplu pentru produsele traditionale. Si nu mai imi face pofta pe blog.

Adelcika spunea...

mie mi-e foame - gatim ceva?