duminică, 3 ianuarie 2010

Societatea Romana de Diabet, cum altfel.

treaba temeinica site-ul lor. Niste oameni si-au scos mana din fund si au facut Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Bune intentii, laudabil, bravo!

Si s-au gandit ei ca asa ar trebui sa inceapa:

"CAPITOLUL I – Dispozitii generale

Art. 1 Denumirea asociatiei : Societatea Româna de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (SRDNBM). Se constituie ca societate profesionala civila româna, neguvernamentala, de drept privat, apolitica, filantropica, independenta de orice organizatie de stat sau privata, cu personalitate juridica."

Foarte frumos. Filantropica, deci e bine.

Filantropic-filantropic, dar adica cum?

pai

"CAPITOLUL II – Scopul, obiectivele si atributiile Societatii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Art. 7 Scopul Societatii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este acela de a contribui la cresterea continua a nivelului profesional, stiintific si deontologic al membrilor sai. Aceasta înseamna :

1. Unirea eforturilor pentru îmbunatatirea serviciilor medicale de specialitate, pentru sporirea calitatii si eficienta actului medical, în beneficiul pacientilor. [...]
Art. 8 Obiectivul Societatii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este ameliorarea permanenta a calitatatii îngrijirii medicale si a calitatii vietii persoanelor cu diabet zaharat si/sau cu alte boli de nutritie si metabolism.

Art. 9 Pentru realizarea scopului si a obiectivului, Societatea Româna de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va colabora cu organisme guvernamentale si parlamentare, cu institutii medicale si stiintifice din tara si din strainatate, cu alte asociatii profesionale si neprofesionale, cu producatori si importatorii de medicamente si alimente, precum si cu mass- media."

cam atat despre pacienti pe siteul Societatii. Restul e despre surse de finantare, medici si ce au publicat ei, premii pe care le pot primi si cel de-al 35-lea Congres care va avea loc

http://www.soc-rom-diabet.ro/manifestari.php

e de maxim interes pentru pacienti ca pauzele de cafea la acest congres vor avea loc in Holul de Onoare si ca in Sala Oglinzilor se vor organiza "expozitia companiilor farmaceutice" si "sesiunea de postere".

or face oamenii astia si alte chestii pentru pacientii in ajutorul carora zic ei ca vor sa vina, ca de-aia s-au facut doctori si de-aia au facut Societatea asta, teoretic. dar pe site da, are dreptate doamna, nu se vede nimic, desi din denumire te-ai astepta sa se vada. sa fie mai putin abstract. si macar la rubrica "statistici" sa nu gasesti fix datele de contact ale institutiei.

"Secretariatul SRDNBM va tine o evidenta foarte clara a premiilor si distinctiilor." - Felicitari, dragilor, ati taiat raul din radacina! prin aceasta pacientii vostri vor fi mai fericiti.

pai nu e mai bine, daca tot ai o boala, macar sa nu fi invatat sa citesti?

2 comentarii:

Anonim spunea...

uite de ce a fost initiat un Manifest pentru Pacienti!! il poti vedea aici http://infopacienti.sanatateatv.ro/12-Manifestul%20Pacientilor%20din%20Romania.html
:)

Livia Gyongyosi spunea...

multumesc. o sa-l dau mai departe.