miercuri, 31 martie 2010

padurea brazilor verzi

acolo se duce o lupta intre ratoni - creaturi cu blana si un fel de oameni - creaturi roz, fara blana, fara haine, doar cu niste papioane la gat. atat ratonii cat si oamenii au nasul mare, de forma unui robinet. a! muierea-om are haine - maieu stramt, cu decolteu in V, ca muierea-raton (melissa, ma-nnebuneam dupa numele asta in copilarie)+ pantaloni scurti rau de tot peste niste picioare kilometrice. roz. are ochi frumosi - sugereaza desenul. dar, pacat de ea, are un cap cat o banita si acelasi nas-robinet, urias. am uitat cum o cheama, dar nici nu conteaza. important e ca e urata foc.

filmul incepe cu ratonii maturi: Ralph si Melissa. la pescuit pe lac. Intr-o relaxare vecina cu apatia, zic ei: meeee, ia hai saa... a? hai sa i-o coacem lui Cyril (omul-rau) aha. hai. da de data asta, sa l terminam, sa fie definitiv. a ha ha. sa nu stie ce l-a lovit. a ha ha ha. aaaa... rad ratonii.

Cei Trei Purcelusi securisti aud planul diavolesc al ratonilor, se infioara, se-nvartesc de cate trei ori in loc si hatz! calare pe motocicleta si fuga la Cyril-Seful sa raporteze.

Asta - Cyril, creatura om cu nas robinet, roz la culoare, e afaceristul malefic. In lupta declarata cu ratonii pentru ca vrea sa le haleasca padurea. Cyril are un dinte de aur, cearcane enorme si trabuc. Are si un fiu, Cedric. Un tocilar fletz care colaboreaza cu ratonii-inamici. Si e indragostit de muierea-om cea hidosissima. cu care nu se pupa cand se vede. pentru ca e un film de desene pentru copii. si pentru ca amandoi au nasul mare. si pentru ca, probabil, ii e frica sa nu cada ditamai capul aleia peste el. Asa.

deci incepe conflictul. Cyril trimite o hoarda de ursi deghizati sa afle planul ratonilor. Ursii deghizati sunt echipati -surpraaaaiz!- cu un singur aparat de fotografiat. evident se ciomagesc intre ei care sa tina aparatul. cu care nu pozeaza decat cozile celor doi ratoni batrani.

ah, aici vad c-am uitat sa vorbesc de personajul principal - ratonul tanar. Benoit! fara de care padurea brazilor verzi ar fi linistita, zice genericul. eu zic ca la cat de flower power e filmul, ar fi in coma profunda si depresie iremediabila.

benoit ratonul nu are, vai, nici o iubita, dar are un tricou cul, rosu, cu initiala pe piept. daca n-ar fi raton, ar fi probabil super dragut.

mare alergatura mare. cyril afla ca fi-su comploteaza cu ratonii sa puna planu in aplicare, porcusorii securisti dardaie din fundurile lor piftioase, ursii se dau cap in cap prin padure, benoit pune dinamita langa o usa deschisa si-l elibereaza pe cedric din arestul parintesc. mega tensiune. coloana sonora moderna, cu basi, ceva pop-rock alert.

care era faza: cyril descopera locul de adunare al complotistilor. se repede-ntr-o cutie mare cu aspect periculos si ce sa vezi! inauntru era un tort. la fel de apatici, sa daca vreti senini, ratonii si celelalte personaje striga: aaa pai surpriza. la multi ani de ziua ta. sa fii sanatos.

in ce lume se-ntampla de-astea, duamneeeee??!?!?!?!?!

in orice caz, au fost niste desene misto si si-au facut treaba - green planet foreveeeeer. fara exclamatii. ca nu-s benoit.

2 comentarii:

vio spunea...

merci. eu le vedeam doar sporadic. acum mi-am rezolvat dilema. mai am si tuin pics de bifat si pot sa spun ca sunt ca noo.

ma duc sa mananc pufuleti.

Livia Gyongyosi spunea...

de pui?