marți, 16 noiembrie 2010

Omleta cu slana de broasca testoasa

In camera am un dulap. Pe dulap, e un cufar vechi si imens. Pe cufar, am aruncat, cu fata in jos si in echilibru precar, un tablou hidos (ma tem ca e pictat pe rafie, daca e posibil asa ceva). pe tablou, ei bine, doarme in prezent Pisica. Daca face o miscare brusca, risca sa cada-n cap cu tablou cu tot. Daca ne sincronizam si face asta cand scot haine din dulap, capul in care risca sa cada risca sa fie al meu.

La aceste lucruri cuget acum, din varful patului, cu o superba farfurie cu omleta in brate. Ce contine omleta? Omleta contine Slanina. Slanina e de la o doamna anonima, dintr-o piata a orasului Resita. Ea este afumata, sarata si prezinta straturi de carne printre straturile de slanina. Ea este, deci, prin toate acestea, dementiala. Omleta mai contine ceapa, cimbru si ardei iute, rosu, uscat si pisat manual. Nu ma pot opri sa-mi imaginez ce-ar fi fost daca ar fi continut si masline. Nu. ar fi fost prea bine si as fi explodat. Aia e. Trebuie sa stii unde sa te opresti.

2 comentarii:

mastic spunea...

Obsesiunea aurului negru, avem aici o alta Shakira. Dar in poveste era cu pamantul care este sustinut de o mare testoasa, nu se spunea ca o sa se si gaseasca o vrajitoare care sa manance din testoasa manjindu-se cu oil.

Livia Gyongyosi spunea...

cum ar fi shakira bunica, spunand povesti in poarta casei?