luni, 11 aprilie 2011

Horror, thriller, fantasy si iata ca si comedie :)


multa vreme nu am mai visat nimic urat. dar nici nimic frumos de sa umblu capie de fericire pe strazi a doua zi. a fost printre cele mai seci si triste perioade prin care am trecut. poate nici macar triste, atat de seci. de unde rezulta ca si trezitul cu inima-n gat si parul maciuca are rostul lui pe lume.

Sambata noaptea am visat o baba strigoaie venita la furat in curte si-n gradina. pe deasupra, baba hoata si strigoaie mai era si dracu in persoana. m-am prins de asta cand am vazut langa ea un pisic negru, lucios si pufos. cam mult si cam de prost gust, deja. asa ca baba a intors spre mine o jumatate de cap carunt, zbarlit, c-un ochi albastru razand rautacios numa bine ca sa ma trezesc. Baba este, in realitatea reala, vecina din spatele casei de la Vulpesti. O babuta simpla, pamantie, uscata, care nu s-a remarcat in viata satului decat prin copiii betivi si faptul ca a fost poreclita Fashca dupa felul in care fosneau foile porumbului cand se strecura ea la un furat lejer, de ici, de colo. Mai terestra si pragmatica faptura nu cred sa fi vazut. Ce cauta ea strigoi si drac sarcastic la mine-n cap nu-mi explic.

Iar aseara am trecut la un nou gen: comedia. Rasul cu hohote in somn. Era George Toparceanu care discuta texte cu o duduie in stilul Miss Piggy. Toanta si sforaitoare cat incape. "Uite, cuvintele-astea, "Vin liliecii!", ce credeti despre ele, stimata domnisoara?" "Aaaa, pai asta reprezinta..." "Spleeeendid, splendid spus. Si ce credeti? Pluralul indica 2, 3, sau mai multi lilieci? Au venit cate doi, sau in gramezi coplesitoare?". Si a tinut-o tot asa, de ma cracanasem de ras si-a trebuit sa ma trezesc, sa nu fac pipi pe mine.

later update: aseara mi-a zis tata, intamplator, ca pe baba Fashca au prins-o furand o punga de portocale, in weekend. :)

3 comentarii:

mastic spunea...

Probabil visele astea sunt de la hormonii vegetali care circula in perioada asta de primavara odata cu explozia copacilor, ceea ce declanseaza rasturnarea dulapului cu amintiri asociate, despre o perioada cand omul era coplesit de natura, ca sa nu zic posedat. De aici strigoiciunea. Plus ca vine aer rece si presiunea scade sau deja a scazut, capul e tare, continutul e moale si se umfla. Asta favorizeaza reactii de tip personalitate bipolara. Ras, plans, tristete, versuri, culori, rosu, dramaturgie, etc, sa se pronunte specialistii care se pricep. Exista un remediu. Secret. Oricum, mania, desi temporara, nu face parte din categoria a se slabi, daca tot e primavara.

Livia Gyongyosi spunea...

aaa... da.

dupa toata povestea cu baba, aseara ma suna tata si imi zice ca pe baba respectiva din realitate a ridicat-o politia in weekend pentru ca furase o punga de portocale dintr-un magazin.

din fericire, nu i-au facut nimic. sper sa nu-i faca nimic. e o baba amarata, cu o viata de rahat in urma si nimic bun la orizont, din pacate. cam ca multe alte babe.

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!