marți, 21 iunie 2011

Daca vreau sa slabesc 10 kilograme

Un mail primit pe yahoo ma intreaba daca as vrea sa devin mai putina. Cu 20% mai putina. Sa ma restrang. Sa incap intr-o coaja de nuca, asa ca rochia din poveste. Sa ma pot purta in buzunar.

Da, cum sa nu, mi-ar placea. Mi-ar placea sa fiu ca prunele uscate, de exemplu. Cand e cald sa fiu mica, insesizabila, sa ma duca vantul de colo-colo. Africa, Asia, America, Australia. La minele din Australia. Sa trag cainii Dingo de coada. Zgarieturile firelor de nisip ar fi neinsemnate si n-ar durea deloc. Cand curentii de aer ar fi prielnici, as vedea totul de sus.

Din cand in cand, la ploi, as reveni la forma obisnuita. M-as ingreuna. M-as gandi sa ma stabilesc, totusi undeva. As cauta un adapost. O sursa de hrana. Bantuita fiind de amintirea nesigurantei zborului, m-as inconjura de obiecte ca de mici ancore. Pagini, paste, lichide, pietricele, tesaturi. Si iar ar veni anotimpul secetos si m-as destrama, incet, orientandu-ma spre interior, taind drastic din contur. Zece, douazeci, treizeci de kilograme, jur imprejur.

Un comentariu:

mastic spunea...

Merge si efectul Coanda la ploi, ca si la clepsidre.
A mai incercat unul sa absoarba ploile celorlalti si asa a fondat o religie.